Hjem - Energy Innovation

GWO trenings- og utviklingssenter for drift & vedlikehold

Vindkraft & Miljøteknologi

Onshore og Offshore

Energy Innovation er et senter for trening, sertifisering, utdanning, utvikling og innovasjon innen on- og offshore vindkraft spesielt, og fornybar energi og miljøteknologi generelt.


Dere finner oss i Egersund havn i helt nye Egersund Energy Hub - 8.800 m2 med svært gode treningsfasiliteter, samlokalisert med en rekke selskap, opplæringskontor og eneste videregående opplæring i Norge innen vindkraft og fornybar energi.


Energy Innovation AS har i samarbeid med Seabrokers Eiendom AS og Bertelsen & Garpestad AS etablert Egersund Energy Hub. Høsten 2018 startet vi opp kursvirksomhet i Egersund, en drøy times kjøring sør for Stavanger Lufthavn Sola. Vi tilbyr de aller fleste HMS-kursene og de tekniske kursene innen GWO (Global Wind Organization). I 2021 hadde Energy Innovation mer enn 80 % av markedet innen GWO i Norge.

​Energy Innovation tilbyr også kurs inne i vindparkene: GWO BST, GWO Advanced Rescue og egne skreddersydde kurs i 1) "Accident Managment training" 2) Crisis Managment training og 3) Environment Accident training, og egne redningsøvelser med SAR-tjenestene og med Luftambulanse, ambulanse, brann og redning inne i vindparkene. 

Våren 2022 startet vi også opp utdanning av serviceteknikere innen vindkraft basert på den tyske BZEE-standarden og det norske energioperatørfaget (ca. fire måneder spesifikk vindkraftopplæring), og jobber nå sammen med Fagskolen Rogaland med å tilrettelegge bransjeprogramutdanninger innen 1) HMS Offshore vind, 2) Installasjon, drift og vedlikehold offshore vind og 3) Batteriteknologi.

I tillegg til omtalte GWO-kurs (vi tilbyr også HMS-kurs og andre kurs for redningstjenester, industri, bygg og anlegg), så tilbyr Energy Innovation bistand i forretningsutvikling og innovasjonsarbeid innen energi- og miljøteknologi. Vi samarbeider tett med NORCE, Univeristetet i Stavanger og andre både norske og utenlandske forskningsinstitutt. Vi samarbeider også tett med Validé, både i Stavanger og her lokalt gjennom Validé Dalane, og med Eigersund Næring og Havn. Og ikke minst - Energy Innovation deltar aktivt inn i Norwegian Offshore Wind, både i administrativ ledelse og i styringsgruppen. Vi har inngått parteneravtale med Sustainable Energy Catapult, og tilbyr testfasiliteter og innovasjonsrådgiving gjennom katapulten.

Vi tilbyr vedlikeholdstjenester innen on- og offshore vind gjennom våre samarbeidspartnere, og vi  tilbyr verkstedfasiliteter for storkomponentskift på naceller (løftekapasitet opptil 100 tonn).

I oktober 2020 var det kick-off på det Energy Innovation-initierte Horisont2020-prosjektet ROBINSON om integrerte energisystemer og klimagasskutt på Eigerøy som hoveddemo med 7 Millioner Euro i støtte. Sommeren 2022 starter Erasmus+ Centre of Vocational Excellence innen offshore vind og offshore H2-produksjon med 4 Mill. Euro i støtte fra EU. Les mer under Innovasjon.

Vi tilbyr bl.a. disse GWO-kursene (also in English):

Global Wind Organisation (GWO) Training Provider
Vi er Miljøfyrtårn!
Norwegian Offshore Wind logo
Norwegian Energy Partners logo
NORWEA logo
Sustainable Energy Catapult logo

Se våre kurstilbud!

Våre kurs

Nyheter

KONTAKT OSS

frank emil moen hvit copy
Frank Emil Moen
Managing Director Energy Innovation - Communication Manager Norwegian Offshore Wind Cluster
Mobil: +47 915 917 14
Send e-post
kjetil bentsen hvit copy
Kjetil Bentsen
Project Manager - Course Manager - Course Instructor
Mobil: +47 990 20 930
Send e-post
Tom H. Edvardsen
CTO
Mobil: +47 991 63 051
Send e-post
sirkel
Ann Marion Sleveland
Administrator
Mobil: +47 406 13 138‬
Send e-post
tial kio thang mang lian hvit copy
Tial Kio Thang Mang Lian
Project Advisor
Mobil: +47 920 78 923
Send e-post
viktor ramon szamosvari hvit copy
Viktor Szamosvari
Blade specialist & HSE instructor
Mobil: +47 967 39 800
Send e-post
Steven Kjørmo
HSE Instructor
Send e-post

Egersund Energy Hub Langholmen

57995B1F-950A-4F45-B8FE-9B8847FC1296_1_201_a

Energy Innovation bygger et fullverdig sertifiseringssenter for on- og offshore vindkraft på Langholmen i Egersund havn. Sammen med Egersund Næringspark Langholmen AS, som eies av Seabrokers og Bertelsen & Garpestad har vi etablert Egersund Energy Hub, hvor en rekke selskap samlokaliseres. Her skaper vi sterke synergier på tvers av ulike industrielle aktører, trenings- og sertifiseringsvirksomhet, utdanning, og forskning og utvikling. Første byggetrinn var klart for innflytting 15. november 2020. Her inngår også et Co-workingspace - en arena for startups, gründere, inkubatorvirksomhet, masterstudenter, forskere og innovasjonsrådgivere.

Egersund Energy Hub

Klikk på lenke under for å gå til nettsiden til Egersund Energy Hub

Kursaktivitet

BZEE_Turm_small_2500
Energy Innovation  tilbyr sikkerhetssertifisering for GWO (Global Wind Organisation) med et topp moderne - og påkostet treningstårn for realistisk trening. Vi GWO basiskurs og refresh: 1) First Aid,  2) Manual handling, 3) Fire Awareness og 4) Working at Heights - som alle som jobber med onshore vind må ha. Fra mai 2021 vil vi også være sertifisert for 5) Sea Survival (nødvendig for Offshore vind), 6) Advanced Rescue (mange krever også dette både for on- og offshore vind) og 7) Enhanced First Aid (som trolig vil bli standard krav for offshore vind). Og ikke minst - i mai 2021 ble vi det første senteret i Norge som kan tilby GWO Blade repair.

Dalane videregående skole vil legge utdanningen for Energioperatører innen vind- og vannkraft til senteret fra august 2021. I løpet av 2021 tar vi også sikte på å sertifisere oss for GWO Basic Technical Training. Vi jobber også med å tilby fullverdig kommersiell vindteknikerutdanning i senteret (tilleggsutdanning for fagarbeidere innen elektro og mekanikk).

I tillegg til vindspesifikke kurs, vil senteret tilby en rekke andre kurs for industri, bygg og anlegg - herunder fallsikring og sikker arbeid i høyden, traverskrankurs, kurs for lift, tunge løft m.fl. Vi tilbyr også skreddersydde kurs etter behov.
Person som firer seg ned fra treningstårn sett ovenfra gjennom en luke
IMG_2581
IMG_2565
IMG_3528
f%C3%B8rstehjelp%203
blade%20repair%20tre%20foto%20satt%20sammen

Treningssenteret - GWO

Vi har etablert Norges første fullverdige treningssenter for vindtindustrien

icon-facility

Innendørs fasiliteter

HMS-vegg med 10-15 forskjellige stigesystemer for redningsøvelser. Høydeplattform for redningsøvelser. Helikopter vinsjtrening. Rotorblad og hub-redning simulator. Evakueringsprosedyrer. Laboratorier for mekanikk, hydraulikk og elektronikk. Klasserom og møterom, kontorfasiliteter.
icon-wind

Utendørs fasiliteter

30-meter høyt treningstårn spekket med utstyr.
Båtlandingssystem.
Brannredning / utstyr for brannøvelser.
Helikopter vinsjtrening.
icon-education

Treningsprogram

Alle GWO HMS-moduler
Relevante kurs for blålysetatene, industri, bygg og anlegg 
Utvikling og testing av leveradørspesifikke sikkerhetskonsept. 

Samarbeidspartnere og støttespillere - Energy Innovation - Egersund Energy Hub

bg logo1-e1418214388986
bouvet logo oransje rgb
canlogosvartoransjehorizontalt
conventor
dalane energi
dalane-vgs-egs
egersund n%c3%a6ringspark
eigersundkommune logo
eigersund n%c3%a6ring og havn logo
espeland as logo
logo espeland energi
greater-stavanger
innovasjon-norge
metcentre-logo
norce logo
nowc logo bl%c3%85 p%c3%85 hvit bakgrunn
petroleumstilsynet
rayvn logo
remotion
rogaland-fylkeskommune
seabrokers-logo-desktop
siemens gamesa -logo
siva logo
sri services
safer
subdco logo
sustainable energy catapult - liggende
norway-research-council
uis logo ny
valide
vertikal service logo
vri rogaland logo