Hjem - Energy Innovation

GWO trenings- og utviklingssenter for drift & vedlikehold

Vindkraft & Miljøteknologi

Onshore og Offshore

Vi holder til på Langholmen i Egersund havn, - i et senter for trening, sertifisering, utdanning, utvikling og innovasjon innen on- og offshore vindkraft spesielt, og fornybar energi og miljøteknologi generelt


Kursdriften er i full gang i henhold til COVID19-restriksjoner! Ta kontakt for forespørsel eller book direkte ved å velge konkret kurs - se våre kurs og bla ned til kurskalender. Dere finner oss på Langholmen i Egersund havn.


Energy Innovation AS har i samarbeid med Seabrokers Eiendom AS og Bertelsen & Garpestad AS etablert Egersund Energy Hub. Høsten 2018 startet vi opp kursvirksomhet i Egersund, en drøy times kjøring sør for Stavanger Lufthavn Sola. I første omgang så tilbyr vi HMS-kurs innen GWO (Global Wind Organization), i midlertidige lokaler på Langholmen, men byggeprosessen av et helt nytt bygningskompleks (8400 m2) for Egersund Energy Hub er snart ferdigstilt, og vi flytter inn i bygget 2. november 2020. Her vil vi også tilby tekniske kurs og sertifisering. Vi vil også tilby vedlikeholdstjenester innen on- og offshore vind gjennom våre samarbeidspartnere, og vi vil tilby verkstedfasiliteter for storkomponentskift på naceller (løftekapasitet opptil 100 tonn). Energy Innovation er det første selskapet i Norge (oss beskjent) som er sertifisert for, og tilbyr droneinspeksjon på vingeblader, og er nå godkjente både for MHI Vestas (vi har kjørt droneinspeksjon på alle 304 vestaturbiner i Norge denne sommeren, i tillegg til kampanjer i Sverige og Finland) og nå nylig Siemens Gamesa.

I tillegg til omtalte GWO-kurs (vi tilbyr også HMS-kurs og andre kurs for redningstjenester, industri, bygg og anlegg), så tilbyr Energy Innovation bistand i forretningsutvikling og innovasjonsarbeid innen energi- og miljøteknologi, og vi tilbyr konsulenthjelp til Miljøfyrtårnsertifisering, og står også for sertifisering. Vi samarbeider tett med NORCE (tidligere IRIS - International Research Institute of Stavanger), Univeristetet i Stavanger og andre både norske og utenlandske forskningsinstitutt. Vi samarbeider også tett med Validé, både i Stavanger og her lokalt gjennom Validé Dalane, og med Greater Stavanger og Eigersund Næring og Havn. Og ikke minst - Energy Innovation deltar aktivt inn i Norwegian Offshore Wind Cluster, både i administrativ ledelse og i styringsgruppen. I august 2020 har vi inngått parteneravtale med Sustainable Energy Catapult, og tilbyr testfasiliteter og innovasjonsrådgiving gjennom katapulten.

I oktober 2020 er det kick-off på det Energy Innovation-initierte Horisont2020-prosjektet ROBINSON om integrerte energisystemer og klimagasskutt på Eigerøy som hoveddemo. Les mer under Innovasjon.

Vi tilbyr bl.a. disse GWO-kursene:

Global Wind Organisation (GWO)
Vi er Miljøfyrtårn!
NOWC%20LOGO%20BL%C3%85%20P%C3%85%20HVIT%20BAKGRUNN
Sustainable Energy Catapult logo

Se vårt kurstilbud!

Nyheter

KONTAKT OSS

 frank emil juni 2019 utsnitt
Frank Emil Moen
Managing Director Energy Innovation - Communication Manager Norwegian Offshore Wind Cluster
Mobil: +47 91591714
fem@energyinnovation.no
dsc07732%5b1%5d
Magnus Østebrød
Technical Manager & Course Instructor
Mobil: +47 46886577
magnus@energyinnovation.no
kjetilb - svarthvitt
Kjetil Bentsen
Project Manager - Course Administrator - Course Instructor
Mobil: +47 99020930
kjetil@energyinnovation.no

Egersund Energy Hub Langholmen

57995B1F-950A-4F45-B8FE-9B8847FC1296_1_201_a

Energy Innovation bygger et fullverdig sertifiseringssenter for on- og offshore vindkraft på Langholmen i Egersund havn. Sammen med Egersund Næringspark Langholmen AS, som eies av Seabrokers og Bertelsen & Garpestad har vi etablert Egersund Energy Hub, hvor en rekke selskap samlokaliseres. Her skaper vi sterke synergier på tvers av ulike industrielle aktører, trenings- og sertifiseringsvirksomhet, utdanning, og forskning og utvikling. Første byggetrinn er klart for innflytting 1. november 2020. Her inngår også et Co-workingspace - en arena for startups, gründere, inkubatorvirksomhet, masterstudenter, forskere og innovasjonsrådgivere.

Kursaktivitet

BZEE_Turm_small_2500
Energy Innovation  tilbyr sikkerhetssertifisering for GWO (Global Wind Organisation) med et topp moderne - og påkostet treningstårn for realistisk trening. Vi GWO basiskurs og refresh: 1) First Aid,  2) Manual handling, 3) Fire Awareness og 4) Working at Heights - som alle som jobber med onshore vind må ha. Fra desember 2020 vil vi også være sertifisert for 5) Sea Survival (nødvendig for Offshore vind), 6) Advanced Rescue (mange krever også dette både for on- og offshore vind) og 7) Enhanced First Aid (som trolig vil bli standard krav for offshore vind). Fra Dalane videregående skole har som uttalt mål å legge utdanningen for Energioperatører innen vind- og vannkraft til senteret. I løpet av 2021 tar vi også sikte på å sertifisere oss for GWO BTT og GWO Blade repair. Vi jobber også med å tilby fullverdig kommersiell vindteknikerutdanning i senteret (tilleggsutdanning for fagarbeidere innen elektro og mekanikk).
I tillegg til vindspesifikke kurs, vil senteret tilby en rekke andre kurs for industri, bygg og anlegg - herunder fallsikring og sikker arbeid i høyden, traverskrankurs, kurs for lift, tunge løft m.fl. Vi tilbyr også skreddersydde kurs etter behov.

Treningssenteret - GWO

Vi starter Norges første fullverdige treningssenter for vindtindustrien

icon-facility

Innendørs fasiliteter

HMS-vegg med 10-15 forskjellige stigesystemer for redningsøvelser. Høydeplattform for redningsøvelser. Helikopter vinsjtrening. Rotorblad og hub-redning simulator. Evakueringsprosedyrer. Laboratorier for mekanikk, hydraulikk og elektronikk. Klasserom og møterom, kontorfasiliteter.
icon-wind

Utendørs fasiliteter

30-meter høyt treningstårn spekket med utstyr.
Båtlandingssystem.
Brannredning / utstyr for brannøvelser.
Helikopter vinsjtrening.
icon-education

Treningsprogram

Alle GWO HMS-moduler
Relevante kurs for blålysetatene, industri, bygg og anlegg 
Utvikling og testing av leveradørspesifikke sikkerhetskonsept. 

Samarbeidspartnere og støttespillere - Energy Innovation - Egersund Energy Hub

bg logo1-e1418214388986
bouvet logo oransje rgb
canlogosvartoransjehorizontalt
conventor
dalane energi
dalane-vgs-egs
egersund n%c3%a6ringspark
eigersundkommune logo
eigersund n%c3%a6ring og havn logo
espeland as logo
logo espeland energi
greater-stavanger
innovasjon-norge
metcentre-logo
norce logo
nowc logo bl%c3%85 p%c3%85 hvit bakgrunn
petroleumstilsynet
rayvn logo
remotion
rogaland-fylkeskommune
seabrokers-logo-desktop
siemens gamesa -logo
siva logo
sri services
safer
subdco logo
sustainable energy catapult - liggende
norway-research-council
uis logo ny
valide
vertikal service logo
vri rogaland logo