Hjem - Energy Innovation

GWO trenings- og utviklingssenter for drift & vedlikehold

Vindkraft

Onshore og Offshore

< ------ > COVID-19: Vi staret opp kursdrift igjen fra og med 4. mai! Ta kontakt for forespørsel eller book direkte ved å velge konkret kurs - se våre kurs og bla ned til kurskalender  < ------ >


Vi holder til på Langholmen i Egersund havn, - i et senter for trening, sertifisering, utdanning, utvikling og innovasjon innen on- og offshore vindkraft spesielt, og fornybar energi og miljøteknologi generelt. Vi tilbyr også HMS-kurs og andre kurs for redningstjenester, industri, bygg og anlegg.

Energy Innovation AS har i samarbeid med Seabrokers Eiendom AS og Bertelsen & Garpestad AS etablert Egersund Energy Hub. Høsten 2018 startet vi opp kursvirksomhet i Egersund, en drøy times kjøring sør for Stavanger Lufthavn Sola. I første omgang så tilbyr vi HMS-kurs innen GWO (Global Wind Organization), i midlertidige lokaler på Langholmen, men byggeprosessen av et helt nytt bygningskompleks (ca. 7400 m2) for Egersund Energy Hub har startet, og bygget skal stå ferdig til bruk tidlig høst 2020. I disse lokalene vil vi tilby tekniske GWO-kurs i tillegg til HMS-kurs. Vi vil også tilby vedlikeholdstjenester innen on- og offshore vind gjennom våre samarbeidspartnere.

I tillegg til omtalte kurs så tilbyr Energy Innovation bistand i forretningsutvikling og innovasjonsarbeid innen energi- og miljøteknologi, og vi tilbyr konsulenthjelp til Miljøfyrtårnsertifisering, og står også for sertifisering. Vi samarbeider tett med NORCE (tidligere IRIS - International Research Institute of Stavanger), Univeristetet i Stavanger og andre både norske og utenlandske forskningsinstitutt. Vi samarbeider også tett med Validé, både i Stavanger og her lokalt gjennom Validé Dalane, og med Greater Stavanger og Eigersund Næring og Havn. Og ikke minst - Energy Innovation deltar aktivt inn i Norwegian Offshore Wind Cluster, både i administrativ ledelse og i styringsgruppen.

Vi får svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakere - her gjennomsnitt fra GWO-kurs.

Og i juli 2019 ble vi sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift!
 
Kursevaluering GWO
 
MILJØFYRTÅRNSERTIFIKAT!
Miljøfyrtårnsertifikat Energy Innovation
 


 

Vi tilbyr bl.a. disse GWO-kursene:

Global Wind Organisation (GWO)
Vi er Miljøfyrtårn!
Klyngeledelse 
Norwegian Offshore Wind Cluster
NOWC%20LOGO%20BL%C3%85%20P%C3%85%20HVIT%20BAKGRUNN

Se vårt kurstilbud!

 frank emil juni 2019 utsnitt
Frank Emil Moen
Managing Director Energy Innovation - Communication Manager Norwegian Offshore Wind Cluster
Mobil: +47 91591714
fem@energyinnovation.no
dsc07732%5b1%5d
Magnus Østebrød
Technical Manager & Course Instructor
Mobil: +47 46886577
magnus@energyinnovation.no
kjetilb - svarthvitt
Kjetil Bentsen
Project Manager - Course Administrator - Course Instructor
Mobil: +47 99020930
kjetil@energyinnovation.no

Nyheter

Egersund Energy Hub Langholmen

fugleperspektiv

Energy Innovation, Westcon Løfteteknikk og BZEE

vil bygge et fullverdig sertifiseringssenter for on- og offshore vindkraft på Langholmen i Egersund havn. Sammen med Langholmen AS, som eies av Seabrokers og Bertelsen & Garpestad, vil vi etablere Egersund Energy Hub, hvor en rekke selskap vil samlokaliseres. Her ønsker vi å skape sterke synergier på tvers av ulike industrielle aktører, trenings- og sertifiseringsvirksomhet, utdanning, og forskning og utvikling.
Utviklingen av senteret har startet, og vil stå ferdig årsskiftet 2019/2020. Det 30 meter høye, spesialdesignede treningstårnet vil bli installert allerede i løpet av mai 2018, og kursvirksomhet vil starte opp i midlertidige lokaler på Langholmen i august/september 2018.

Kursaktivitet

BZEE_Turm_small_2500

I tett samarbeid med Westcon Løfteteknikk 

vil vi tilby sertifisering både for GWO (Global Wind Organisation), og den mer omfattende BZEE standarden, med ca. 80 ulike moduler som kan tilbys etter industriens behov. Vi vil tilby alle fem GWO-modulene innen HMS, både basiskursene og refreshere: 1) First Aid,  2) Manual handling, 3) Fire Awareness, 4) Working at Heights og 5) Sea Survival. Dalane videregående skole har som uttalt mål å legge utdanningen for Energioperatører innen vind- og vannkraft til senteret.
I tillegg til vindspesifikke kurs, vil senteret tilby en rekke andre kurs for industri, bygg og anlegg - herunder fallsikring og sikker arbeid i høyden, traverskrankurs, kurs for lift, truckkurs m.fl. Vi vil også tilby skreddersydde kurs etter behov. Vi vil samarbeide tett med Røde Kors, og med brannvesenet i Eigersund (sistnevnte vil være samlokalisert på Langholmen fra sommeren 2018).

Treningssenteret - BZEE & GWO

Vi starter Norges første fullverdige treningssenter for vindkraftindustrien

icon-facility

Innendørs fasiliteter

HMS-vegg med 10-15 forskjellige stigesystemer for redningsøvelser. Høydeplattform for redningsøvelser. Helikopter vinsjtrening. Rotorblad og hub-redning simulator. Evakueringsprosedyrer. Laboratorier for mekanikk, hydraulikk og elektronikk. Klasserom og møterom, kontorfasiliteter 
icon-wind

Utendørs fasiliteter

30-meter høyt treningstårn spekket med utstyr.
Båtlandingssystem.
Brannredning / utstyr for brannøvelser.
Helikopter vinsjtrening.
icon-education

Treningsprogram

Alle GWO HSM-moduler. All BZEE HSM moduler.
Et stort antall andre BZEE moduler
Relevante kurs for blålysetatene, industri, bygg og anlegg 
Utvikling og testing av leveradørspesifikke sikkerhetskonsept. 

Vår visjon!