Treningstårn på plass i Egersund - Energy Innovation

Treningstårn på plass i Egersund

29.mai.2018
Egersund har fått et nytt landemerke i havna! Det tretti meter høye treningstårnet viser godt igjen!
Treningstårn på plass i Egersund
Treningstårnet ligger i kort avstand til Eigerøy bru, i nordre del av sundet som skiller fastlandet fra Eigerøy.
I disse dager gjennomføres siste fase av installasjonen av nordens første spesialdesignede treningstårn for HMS-trening spesielt rettet inn mot vindkraft. Tårnet vil også bli benyttet til sikkerhetstrening i annen industri, og til bygg og anlegg. Videre planlegger vi oppføring av en midleridig hall med tilhørende modulbygg med kontorer, garderober, møte- og undervisningsrom i kort avstand fra treningstårnet. Dette arbeidet vil gjennomføres så snart det foreligger en godkjenning for installasjon fra kommunen. Til høsten vil kursvirksomheten ta til, og det vil også bli mulig for bransjeaktører og leie tilgang til utstyret for intern bedriftsopplæring.

Treningstårnet er desginet av tyske BZEE Academy og Company West. De har levert lignende treningstårn til en rekke College og treningssentre rundt omkring i hele verden. Christian Wefer, daglig leder i BZEE utaler at dette treningstårnet er det best utstyrte, og mest avanserte treningstårnet i verden. Tårnet er oppført etter vindkraftbransjens industristandarder DIN 50308 og DIN EN 795. Ulike stigesystemer, innvendige og utvendige plattformer tilsvarende de man finner i vindturbiner, vinsj, webkameraer, røyksimulering, brannvarslingssanlegg og heis er noe av utstyret som er installert i tårnet.

Åpning av treningssenteret er planlagt 13. september 2018. Da vil det bli holdt et HMS-seminar "Sikkert arbeid i høyden" på Grand Hotell i Egersund på dagtid, og åpning og demonstrasjon i tårnet på ettermiddagen. Seminaret vil være rettet inn både mot vindkraftbransjen, bygg- og anlegg og annen industri. Sett av dagen!
fullsizeoutput 26af
30 meter høyt spesialdesginet HMS treningstårn

Treningstårn vindkraft
Treningstårnet ligger på Langholmen i Egersund Havn

Helikopterplattform
Helikopterplattform for mulig trening på entring eller evakuering med helikopter.